55545535545525Генеральною Асамблеєю ООН на 74-й сесії була схвалена Резолюція A/74/L.86 «Підвищення безпеки дорожнього руху в усьому світі», відповідно до якої 2021-2030 роки проголошуються Другим Десятиліттям дій по забезпеченню безпеки дорожнього руху. Глобальною метою Десятиліття є скороченнякількості смертей та травм у результатідорожньо-транспортнихпригод на 50% до 2030 року.

Світовим співтовариством розпочато низку заходів, спрямованих на якіснеполіпшення ситуації з проблемою дорожньо-транспортноїаварійності.

17-23 травня 2021 року у світі пройде 6-й Глобальний тиждень безпеки дорожнього руху ООН. У цьому році він присвячений темі перевищення швидкості (ManagingSpeeding) – одній із провідних причин дорожньо-транспортного травматизму. Гасло Тижня #StreetsForLife#Love30 проголошує запровадження обмеження швидкості до 30 км/год в містах, бо учасниками дорожнього руху є не лише автомобілі, а й пішоходи, велосипедисти та діти, а отже всі ми є ключем безпечної транспортної системи. Безпека міських вулиць – це і про безпечну швидкість, і про безпечну інфраструктуру, і про альтернативні види транспорту, і про безпечну поведінку учасників дорожнього руху тощо.

З метою підтримки цілей Десятиліття Україна приєднується до Глобального Тижня безпеки дорожнього руху 2021. Традиційно заходи пройдуть у два етапи – навесні ( травень)  2021 року та восени – з 15 по 21 листопада 2021 року.

КУ «ЦПРПП ММР» пропонує закладам освіти Монастирищенської міської ради долучитися до щорічного Тижня дорожнього руху, перший етап якого відбудеться у період з 10 по 16 травня 2021 року.

Під час тижня планується проведення різноманітних заходів серед яких: круглі столи, семінари-практикуми, єдиний національний урок у всіх загальноосвітніх навчальних закладів, старт конкурсів у рамках національного проєкту «безпечна країна», акція «Здай кров – врятуй життя» та багато інших.

Інформацію та фото про перебіг Тижня у закладі просимо висвітлювати на власних сайтах та надсилати на електронну адресу monmetod@ ukr.net