654637264567511  грудня 2020 року було  презентовано Всеукраїнську школу онлайн - E-SCHOOL.net.ua. Це платформа з уроками, конспектами та тестами з різних предметів.

Працює  вона дуже просто. Спочатку потрібно зареєструватися і вказати свою роль - учитель, учень.Після підтвердження реєстрації вільно користуємося платформою. Для цього натискаємо в персональному кабінеті на кнопку «Переглянути курс» (курс - клас і відповідний навчальний предмет) - сторінка з навчальними матеріалами. Тут розміщено уроки, які складаються з навчальних відео, конспектів і завдань. Також є можливість ознайомитися з інструкцією, як користуватися платформою.

Щоб розпочати навчання, натискаємо відповідно на кнопку «Розпочати курс» або можна просто вибрати потрібний урок із наявного переліку.

До курсу (класу і предмету) прикріплено:

  • програму (1) – сторінка, на якій можна ознайомитися з переліком навчальних тем та уроків курсу;
  • оцінювання (2) – сторінка, на якій можна ознайомитися з формами завдань та системою оцінювання на курсі. До речі, тести за урок тренувальні (кількість спроб необмежена), тому без оцінки; оцінку можна отримати за всю тему;
  • прогрес (3) – сторінка, на якій переглядаємо успішність на курсі.

Отже, платформа працює так: переглядаємо урок (відео), опрацьовуємо конспект (під відео є можливість натиснути «Завантажити конспект»), виконуємо тести.

Ще один важливий момент - уроки базові, стандартизовані. Тестів також не багато, конспекти короткі й зручні, але учень чи учениця може їх доповнювати матеріалами з відео й навіть тестів. Власне, уроки спрямовані на те, щоб дитина (НЕ вчитель) мала базові знання. Рівень знань дітей усієї країни різний. Зрозуміло, що для одних уроки виявляться простими, а для інших - навіть навпаки.

Онлайн-школа - результат величезної роботи вчителів-практиків за підтримки освітніх організацій та МОН.

Зареєструватися можна тут.