943655497КУ «ЦПРПП ММР»   постійно працює над  підвищенням  рівня професійної компетентності педагогів. Бути компетентним означає бути здатним мобілізувати в певній ситуації отримані знання й досвід. Початок війни в Україні вніс свої корективи в наше життя.

Особливо багато дітей та дорослих, які перебували в зоні бойових дій, потребують допомоги працівників психологічної служби. Щоб надавати кваліфіковану допомогу потрібно пройти відповідне навчання. Консультант КУ «ЦПРПП ММР»  Свердлик Н.П., яка відповідає за роботу психологічної служби, взяла участь у циклі вебінарів  «Підтримка фахової діяльності та особистісного ресурсу фахівців в період війни» ( 30 год.), організованим ГО «Ла Страда-Україна» та Освітнім центром Верховної Ради України. Поділилася отриманими знаннями на  вебінарах  з працівниками психологічної служби громади. За результатами проведеної роботи в нашій громаді було організовано роботу пункту по наданню первинної психологічної допомоги.

Хочемо зауважити, що в період війни кожна людина повинна дотримуватися етичних  аспектів при зустрічі з постраждалим і керуватися алгоритмом  дій «6П», — підійди, підтримай, пам’ятай (про реальність), посприяй, потурбуйся, передай. Укріплюйте Віру в свої можливості - робіть те, що можете! У будь - якій сфері життя, на будь - якому рівні своїх можливостей - і діти, і дорослі!

Успішно завершили дистанційне навчання директор Залозна Н.Р. та консультанти Гуцал Т.Д., Казміренко Т.В. «Центру професійного розвитку педагогічних працівників Монастирищенської міської ради» за програмою підвищення кваліфікації «Практика створення та діяльності професійних спільнот освітян» ( 30 год.).

Програма навчання розроблена та реалізована сектором професійного розвитку педагогічних працівників Українського інститут розвитку освіти (УІРО) на запити директорів та консультантів щодо організації роботи центрів в умовах воєнного часу.