3 62723166476afЗ метою консолідації та формування історичної свідомості українського народу, збереження національної пам’яті, Національний еколого- натуралістичний центр учнівської молоді МОН України ініціює проведення бліц-конкурсу ескізів муралів «Все буде Україна!».

Мурал (англійськ. mural — картина на стіні, старофранцузьк. mural —стіна, латинськ. murus — мур, стіна) – художній розпис зовнішніх стін будинків, як вид сучасного мистецтва споріднений із попереднім проявом молодіжної субкультури – графіті, історично є продовженням монументального живопису, наразі подекуди виконує декоративну роль, прикрашаючи райони з одноманітною архітектурою, надаючи їм індивідуальних рис, виносить твори у публічний простір, долаючи галерейну замкненість.

До участі у бліц-конкурсі запрошуються: учнівська молодь закладів загальної середньої та позашкільної освіти, студенти закладів середньої спеціальної і вищої освіти, кому не байдуже все українське, все, що рухає нас, як націю, вперед.

Ваші дії:

  • заявку, в якій наводяться такі дані: назва роботи; прізвище, ім’я, по батькові автора; назва навчального закладу; клас, курс; адреса
  • конкурсну роботу: проєкт мурал-арту (назва, концепція, кольоровий ескіз в електронному вигляді формат jpeg, розмір фото не менше 1600 пікселів по короткій стороні, розмір файлу не більше 10 МБ), короткий опис реалізації надіслати на електронну адресу: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..

Всі записи виконуються державною – українською мовою з урахуванням вимог сучасного українського правопису. Конкурс проходить з 30.05.2022 р. до 30.06.2022 р. Прийом ескізів муралів з 20.06.2022 р. до 30.06.2022 р. Переможці бліц-конкурсу «Ескіз муралу» патріотично-громадянської тематики нагороджуються дипломами відповідного ступеня. Ескізи муралів переможців будуть розміщені в науково-художньому журналі для дітей та юнацтва «Паросток»; на сайті НЕНЦ. Зауважуємо: стіни багатоповерхівок у населених пунктах є публічним простором, тому при створенні новітніх мистецьких продуктів на них просимо дотримуватися норм українського законодавства, яке зобов’язує з належною пошаною ставитися до думок та переконань українського суспільства.

Додаткову інформацію можна отримати за тел.: (067) 982-31-92 (Сергій ЦЮНЬ) та на сайті: https://nenc.gov.ua