Повідомляємо, що 14 травня 2022 року завершується реєстрація педагогічних працівників 5-11 класів закладів загальної середньої освіти Черкаській області на підготовку до роботи в умовах Нової української школи за основною освітньою галуззю. У період з 17 по 26 травня 2022 року буде організовано останній, третій потік такої підготовки.

У зв’язку із зазначеним просимо забезпечити перевірку адміністраціями закладів освіти стану проходження підготовки за 32-годинною програмою основної освітньої галузі вчителями 5-11 класів, які реалізують компетентнісний потенціал освітніх галузей. Педагоги, які на даний час не пройшли таке навчання та не мають відповідного сертифікату, повинні бути обов’язково зареєстрованими за посиланнями:

Назва освітньої галузі:

Посилання для реєстрації:

мовно-літературна галузь (лише українська мова та література, зарубіжна література)

https://bit.ly/3rzC8qs

мовно-літературна галузь (лише англійська мова, за 40-годинною програмою)

https://bit.ly/3qT3O9o

громадянська та історична

https://bit.ly/3JOIvwF

математична

https://bit.ly/3vvoE0a

природнича (фізика, хімія, біологія, географія)

https://bit.ly/3uTsS2u

інформатична

https://bit.ly/3uSd7sS

мистецька

https://bit.ly/3JVmJXV

технологічна

https://bit.ly/3K2a8CA

фізичної культури

https://bit.ly/3jOCqph

соціальна та здоров’язбережувальна

https://bit.ly/3x37YiS

 

Просимо дуже уважно заповнювати під час реєстрації особисті електронні пошти.

Реєстрація вчителів 5-11 класів, які викладають 2 або 3 навчальні дисципліни, на підготовку до роботи в умовах Нової української школи за додатковою освітньою галуззю буде організована з 17 по 27 травня 2022 року за посиланнями, які будуть повідомлені пізніше. Для таких педагогів, починаючи з 31 травня 2022 року буде організоване навчання лише за 16-годинною програмою фахового блоку, про що буде повідомлено додатково.

Конкретний приклад: вчитель 5-11 класів викладає математику та фізику, основне навантаження – математика. У такому випадку педагог обов’язково має пройти підготовку за 32-годинною програмою математичної освітньої галузі (вона є основною для цього педагога), а починаючи з 17 травня зареєструватись і пройти навчання за 16-годинною програмою природничої освітньої галузі (вона є додатковою для цього педагога).

Принагідно нагадуємо, що адміністрації закладів освіти повинні зберігати в особових справах педагогічних працівників ксерокопії сертифікатів, які засвідчують підготовку до роботи в умовах Нової української школи, та бути готовими пред’явити їх на прохання Державної служби якості освіти.