52595018005677121b76047d6a7c39bbСьогодні Черкащина перебуває в "зеленій" карантинній зоні. Однак все може змінитися, тому Міністерством освіти та науки розроблено три варіанти початку навчального року. Який із запропонованих сценаріїв використовувати будуть приймати рішення регіональні комісії з ТЕБ та НС.

Про це під час пресбрифінгу повідомила начальниця відділу дошкільної і загальної середньої освіти Управління освіти і науки ЧОДА Людмила Гордуновська, інформує кореспондент Zmi.ck.ua. 

Отож є такі три варіанти:

- Варіант перший – регіон перебуває у "зеленій" карантинній зоні. Заклади освіти працюють у звичайному режимі. Відвідування дозволено. Може бути запроваджено змішане навчання за рішенням педагогічної ради закладу освіти.

- Другий варіант – регіон перебуває у "червоній" карантинній зоні. Дозволено відвідувати заклади дошкільної освіти, спеціальної освіти та ходити в школу модуть учні 1-4 класів. Як будуть навчатися учні 1-4 класів в традиційному чи змішаному режимі – приймають рішення педагогічні ради закладів. Спеціальні заклади, базова та профільна освіта працюють у тому режимі, який визначають педагогічні ради: це може бути змішаний режим.

- Третій варіант – регіон перебуває у "жовтій" або в "помаранчевій" карантинній зоні.  Заклади освіти працюють у звичайному режимі. Разом із тим, коли на самоізоляції через контакт із хворим на коронавірус перебуває більше 50 відсотків здобувачів освіти та працівників може бути запроваджено дистанційне навчання.